miercuri, 17 aprilie, 2024

ATENTIE! Se schimba vremea! Anunt de ultima ora din partea metereologilor

Distribuie:

Publicat:

nformare de ultima ora a meteorologilor! In intervalul 02 februarie, ora 22 – 03 februarie, ora 20, vom avea parte de intensificari ale vantului, precipitatii moderate cantitativ predominant sub forma de ploaie.

In cursul noptii de vineri spre sambata (2/3 februarie) si pe parcursul zilei de sambata (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzand majoritatea regiunilor, iar in jumatatea de vest a tarii se vor cumula in medie 15…20 l/mp. In zona montana, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile si, in special in masivele vestice si nordice, se vor inregistra prin cumulare cantitati de apa de 25…30 l/mp. Izolat vor fi conditii de polei.
Vantul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depasi 100 km/h si va avea intensificari temporare, cu viteze in general de 50…55 km/h, in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania si pe arii mai restranse in restul tarii. De asemenea, in intervalul 03 februarie, ora 20 – 04 februarie, ora 20, vom avea parte de ninsori viscolite la munte, intensificari ale vantului, precipitatii mixte in nord, nord-vest si centru.

Incepand de sambata seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vantul va continua sa aiba intensificari, viscolind si spulberand ninsoarea. In nord, nord-vest si centru precipitatiile, in general slabe, vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Local se va forma ghetus sau polei.
Intensificari ale vantului vor fi temporar si in restul tarii, cu precadere in sud si in est, cu rafale in general de 50…55 km/h.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img