duminică, 28 aprilie, 2024

ATENTIE! Toti soferii din Romania sunt OBLIGATI sa au ASTA in masina, altfel vor fi AMENDATI

Distribuie:

Publicat:

Soferii romani vor putea fi amendati daca nu au asupra lor un anumit act. Este vorba despre “cartea de salvare a autoturismului“, care trebuie purtata de catre conducatorul auto printata in format A4, color.

Fisa obligatorie a masinii sau “cartea de salvare a autoturismului” este o schita care prezinta concis mecanismul in detaliu al masinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil si tot ceea ce nu se observa la prima vedere.

Cartea de salvare la bord este un document standardizat in format A4, care prezinta specificatiile tehnice ale masinilor, importante pentru reducerea timpului de descarcerare, respectiv: pozitionarea armaturilor cabinei, a rezervorului pentru combustibil, a bateriei, airbag-urilor, generatoarelor de gaz, unitatilor de control, precum si unele puncte adecvate de taiere, astfel incat, in cazul unui accident rutier echipajele de descarcerare sa intervina cu promptitudine pentru salvarea victimelor.

Se recomanda printarea color a acesteia si asezarea la parasolarul din dreapta conducatorului auto, urmand ca apoi ACR sau statiile de carburanti partenere sa elibereze un autocolant de semnalizare. Autocolantul se va lipi in interiorul parbrizului in partea stanga sus sau jos pentru ca echipajele de descarcerare sa poata observa cu usurinta prezenta cartii de salvare la bordul autovehiculului.

“In ceea ce priveste obligativitatea detinerii la bordul autovehiculului a cartii de salvare, nu exista vreo prevedere legala care sa stipuleze acest aspect, astfel ca lipsa acesteia nu poate face obiectul vreunei sanctiuni contraventionale”, au precizat reprezentantii IPJ Galati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img