luni, 15 aprilie, 2024

Atentie vasluieni!:Produse alterate sau expirate in magazinele din judet

Distribuie:

Publicat:

Fluxul de cumparaturi cu ocazia Sarbatorilor Pascale ii indeamna de cele mai multe ori pe agentii economici din judet, sa strecoare ici colo si produse alterate sau expirate, sa le vanda cu orice pret.
Avand cunostinta despre aceste nereguli, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui (DSVSA) s-au autosesizat si au iesit pe teren pentru a efectua diferite actiuni de control specifice, in randul agentilor economici.

Pana in momentul de fata s-au efectuat 288 de controale, au fost verificate trei abatoare de carne rosie, trei unitati de procesare lapte, doua abatoare carne de pasare, patru unitati de procesare carne, o unitate de procesare peste, doua unitati de ambalare oua si o unitate de procesare miere si ceara, dar si un depozit frigorific.

Alte 271 de unitati de vanzare cu amanuntul au fost controlate, cu obiecte de activitate diferite, de la produse de patiserie, la producatori de sucuri de fructe, depozite de legume si fructe s.a.m.d.

“Principalele neconformitati identificate in timpul controalelor au fost: deficiente de manipulare a produselor alimentare, deficiente referitoare la igiena si starea de sanatate a personalului, spatii de depozitare supraaglomerate cu produse alimentare nelotizate pe sortimente si categorii de calitate, lipsa documentelor de insotire a produselor alimentare etc. In consecinta, au fost aplicate cinci amenzi contraventionale in valoare totala de 3120 lei. S-au dat 33 de avertismente si au fost emise opt notificari pentru prezentarea la DSVSA Vaslui in vederea inregistrarii” , dupa cumse arata in comunicatul semnat de directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Inspectorii DSVSA au decis sa emita cinci ordonante de suspendare a activitatii pentru doua unitati de specialitati de panificatie, un automat de lapte si doua laboratoare de cofetarie. Tot ei au decis ca altor 12 operatori economici sa le interzica activitatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img