ATP SE LEAPĂDĂ de Djokovic după EXPULZARE: Deciziile trebuie respectate. Îi dorim numai bine

0
60

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat, duminică, într-un comunicat, că absenţa lui Novak Djokovici de la Australian Open este o pierdere pentru joc, subliniind că este nevoie de timp pentru a se trage învăţămintele din situaţia în care s-a aflat liderul mondial. De asemenea, ATP recomandă cu tărie tuturor jucătorilor să se vaccineze.

"Decizia de astăzi de a susţine anularea vizei pentru Australia a lui Novak Djokovici marchează sfârşitul unei serii de evenimente profund regretabile. În cele din urmă, deciziile autorităţilor juridice cu privire la problemele de sănătate publică trebuie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a face un bilanţ al faptelor şi pentru a trage învăţămintele din această situaţie. Indiferent de cum s-a ajuns în acest punct, Novak este unul dintre cei mai mari campioni ai sportului nostru, iar absenţa sa de la Australian Open este o mare pierdere. Ştim cât de agitate au fost ultimele zile pentru Novak şi cât de mult şi-a dorit să-şi apere titlul la Melbourne. Îi dorim numai bine şi aşteptăm cu nerăbdare să-l revedem curând pe teren. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor", se arată în comunicatul ATP.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia. Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată. Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani. Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră. Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi. Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park. Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.