miercuri, 29 mai, 2024

Austriecii de la Raiffeisen Bank oferă amânări de împrumut soldaților ruși: presiune uriașă în Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Raiffeisen Bank International (RBI) se află sub o presiune din ce în ce mai mare în Ucraina, potrivit publicației Der Standard. CEO-ul Johann Strobl și un alt membru al consiliului de administrație al băncii, Andreas Gschwenter, au fost puși pe o listă de persoane recomandate pentru sancțiuni la Kiev. Pe lângă recomandările de sancțiuni, RBI este în prezent acuzată și de acordarea de amânări de împrumut soldaților ruși. Sunt obligați prin lege să facă acest lucru, potrivit instituției financiare, informează sursa citată.

Lista, numită "Război și sancțiuni", este susținută de Ministerul Ucrainean al Afacerilor Externe și de Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NAZK) și este destinată să exercite presiuni internaționale asupra anumitor persoane și companii asociate de Kiev războiului rusesc de agresiune sau despre care se crede că sprijină regimul rusesc.

Site-ul nu conține explicații specifice pentru recomandarea de a-i sancționa pe Strobl și pe celălalt manager, dar explică faptul că sunt persoane de rang înalt în instituții care sprijină financiar acțiuni care subminează securitatea, suveranitatea și independența Ucrainei. Purtătoarea de cuvânt a RBI nu a dorit să comenteze lista recomandărilor de sancțiuni la cererea ziarului.

Filiala rusă RBI a fost „vaca de numerar” a grupului bancar vienez de ani de zile și a contribuit cu o mare parte din profit. Odată cu începerea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie, RBI a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari asupra acestui angajament.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img