joi, 29 februarie, 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiara aloca 1,44 milioane lei pentru servicii de consultanta privind evaluarea activelor si pasivelor

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) alocă 1,44 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de consultanţă privind evaluarea activelor şi pasivelor pentru sectorul de asigurări din România, potrivit unui anunţ de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), informează Agerpres.

Contractul va fi atribuit în urma unei licitaţii deschise şi are o durată de cinci luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 septembrie 2020, ora 15:00.

"Operatorul economic va fi considerat calificat pentru prestarea serviciilor de consultanţă privind evaluarea activelor şi pasivelor pe piaţa asigurărilor din România dacă face dovada experienţei internaţionale în evaluarea calităţii sau în evaluarea activelor şi pasivelor instituţiilor financiare reglementate din Uniunea Europeană, la solicitarea guvernelor, Uniunii Europene, a autorităţilor naţionale sau a băncilor centrale", se menţionează în anunţ.

De asemenea, ofertanţii trebuie să mai facă dovada, printre altele, a efectuării de activităţi de management de proiect, dovedită prin prestarea de servicii similare în ultimii trei ani, pentru cel puţin cinci instituţii financiare reglementate, precum şi a experienţei în auditarea sau evaluarea societăţilor de asigurare generale şi de viaţă cu o valoare semnificativă a activelor (care intră sub incidenţa regimului solvabilitate II).

Potrivit raportului ASF, pe piaţa asigurărilor activau 28 de societăţi de asigurare la 31 martie 2020, autorizate şi reglementate de ASF, dintre care 15 au practicat numai activitate de asigurări generale, 7 au practicat numai activitate de asigurări de viaţă şi 6 au practicat activitate compozită.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img