duminică, 19 mai, 2024

Autoritatile americane autorizeaza folosirea antiviralului Remdesivir ca tratament pentru COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Remdesivir, tratamentul COVID-19 in America. Administrația pentru produse alimentare și medicamente din SUA a acordat autorizația de utilizare de urgență pentru medicamentul Remdesivir Gilead Sciences in vederea tratarii Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Anuntul a fost facut vineri de președintele Donald Trump, la Casa Alba, alături de CEO-ul Gilead, Daniel O´Day.

„Vrem să mulțumim colaboratorilor care au adus Remdesivir în acest punct și multora dintre oamenii noștri care au făcut parte din acest fapt”, a spus O´Day jurnalistilor, anuntand ca donează 1,5 milioane de flacoane de Remdesivir.

Desi Remdesivir nu a fost supus aceluiași nivel de testare ca unui tratament aprobat de FDA, medicilor li se va permite să utilizeze medicamentul la pacienții internați cu Covid-19, chiar dacă medicamentul nu a fost aprobat oficial de agenție.

Medicamentul intravenos a ajutat la scurtarea timpului de recuperare a unor pacienți spitalizați cu Covid-19, sugerează noi date ale studiilor clinice.

FDA a autorizat anterior utilizarea de urgență a medicamentelor contra malariei, cloroquina și hidroxiclorochina, pentru a trata Covid-19. Cu toate acestea, ulterior a emis un avertisment împotriva administrării medicamentelor în afara unui spital sau a unui studiu clinic formal, după ce a luat cunoștință despre probleme grave de ritm cardiac la pacienți.

La începutul săptămânii, consilierul în domeniul sănătății de la Casa Albă, Dr. Anthony Fauci, a declarat că datele obținute in urma unui test au arătat ca Remdesivir poate fi un nou standard de îngrijire pentru pacienții cu Covid-19. Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase a lansat rezultatele studiului său care arată ca pacienții cu Covid-19 care au luat Remdesivir s-au recuperat după 11 zile, cu patru zile mai repede decât cei care nu au luat medicamentul, potrivit CNBC.

Remdesivir, tratamentul COVID-19 in America

Gilead a lansat, de asemenea, rezultate preliminare din propriul studiu, arătând cel puțin 50% dintre pacienții tratați cu o singura doză de remdesivir, timp de cinci zile, au simtit îmbunătățir semnificative. Studiul clinic a implicat 397 de pacienți cu cazuri severe de Covid-19.

Trump a declarat Remdesivir ca un potențial tratament pentru acest virus care a infectat peste 3,3 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis cel puțin 237.000 de oameni, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. La inceputul acestei saptamani, el a spus ca doreste ca FDA sa se miste „cat mai repede” pentru a aproba medicamentul. „Am dori să vedem aprobări foarte rapide, în special cu lucrurile care funcționează”, a spus el miercuri seara.

Medicamentul nu a fost aprobat în mod oficial pentru a trata virusul si, chiar dacă medicamentul a fost aprobat pentru utilizare de urgență, există încă mai multe studii clinice în curs de testare a medicamentului pentru a vedea dacă este eficient în stoparea coronavirusului de a se reproduce.

Remdesivir a arătat o anumită eficienta în tratarea SARS și MERS, care sunt, de asemenea, cauzate de coronavirusuri. Unele autorități din domeniul sănătății din SUA, China și alte părți ale lumii au folosit remdesivir, care a fost testat ca un posibil tratament pentru focarul Ebola, în speranța că medicamentul poate îmbunătăți rezultatele pacienților cu Covid-19.

Cercetătorii au remarcat că efectele secundare ale medicamentului pot include greață și vărsături, precum și posibile leziuni ale ficatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img