joi, 30 mai, 2024

Autoturism furat din Italia, descoperit in curtea unui localnic din Rasesti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit, în cadrul unei acţiuni specifice desfăşurată în zona de competenţă, un autoturism marca BMW, care figurează în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autorităţile din Italia.

În data de 28 ianuarie, pentru verificarea unei informaţii deţinute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, poliţişti din cadrul Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere au organizat şi desfăşurat o acţiune punctuală pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate, pe raza localităţii de frontieră Râşeşti.

În cadrul acţiunii a fost identificat în curtea imobilului unui localnic un autoturism marca BMW, fără numere de înmatriculare. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, proprietarul terenului pe care a fost descoperit autoturismul a declarat că  acesta a fost adus în urmă cu câteva zile de către doi cetăţeni din R. Moldova ale căror nume nu le cunoaşte şi parcat în curtea sa, cu acordul lui. Acesta a mai declarat că în momentul parcării autoturismului, cei doi bărbaţi i-au ridicat plăcuţele de înmatriculare, l-au încuiat şi au plecat fără să lase o cheie de rezervă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de  96.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img