luni, 15 aprilie, 2024

Avarie la un reactor de la Cernavoda

Distribuie:

Publicat:

Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavoda a fost deconectat marti de la Sistemul Energetic National, din cauza conditiilor meteo extreme, care au dus la avarierea liniei de evacuare putere de 400KV in SEN.

Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost deconectata, din cauze externe, de la Sistemul Energetic National in dupa-amiaza zilei de 08 noiembrie 2016, ora 15:37 din cauza avarierii liniei de evacuare putere de 400KV in SEN, se arata intr-un comunicat al SN Nuclearelectrica SA.

Aceasta avarie, aparuta din cauza vremii nefavorabile din zona, a produs deconectarea automata a turbogeneratorului Unitatii 1 de la SEN. Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconectarii turbogeneratorului de la retea, specialistii CNE Cernavoda au constatat necesitatea efectuarii unor lucrari suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul in stare oprita.

Dupa finalizarea acestor lucrari, Unitatea 1 va fi reconectata la SEN. Sistemele centralei functioneaza conform proiectului si nu exista niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei si mediului inconjurator.

SN Nuclearelectrica SA va transmite o informare de presa privind resincronizarea Unitatii 1 la SEN, mai arata comunicatul Nuclearelectrica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img