miercuri, 27 septembrie, 2023

Bacteria care afectează doi din trei oameni și provoacă probleme digestive. Remedii naturiste

Distribuie:

Publicat:

Helicobacter Pylori, prescurtat adesea H. Pylori, este o bacterie care infecteaza stomacul si intestinul subtire, de obicei in copilarie. Chiar daca imediat dupa infectie aceasta bacterie nu provoaca simptome, pe termen lung poate cauza afectiuni precum gastrita sau ulcerul peptic.

Potrivit statisticilor, mai bine de 66% din populatia planetei este infectata cu H. Pylori, cu toate ca o mare parte dintre cei infectati nu stiu asta, potrivit doc.ro.

Printre simptomele infectiei cu H. Pylori se numara balonarea, greata, disconfortul abdominal, arsurile, varsaturile, diareea, anemia, pierderea apetitului si ulcerul peptic.

Tratamentul conventional pentru eliminarea bacteriei H. Pylori se bazeaza pe antibiotice – de cele mai multe ori sunt folosite in paralel 2 antibiotice diferite pentru uciderea acestei bacterii. Medicii recomanda, de asemenea, si medicamente pentru reducerea aciditatii la stomac ori pentru calmarea senzatiei de greata. La 1-2 saptamani dupa incheierea tratamentului, se vor face analize pentru a verifica daca bacteria a fost eliminata sau daca se gaseste inca in sistemul digestiv al pacientului. Daca tratamentul nu a reusit sa elimine bacteria, medicul va recomanda o alta cura de antibiotice.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img