duminică, 28 aprilie, 2024

Banca Transilvania a raportat anul trecut un profit net de 2,48 miliarde lei, în creştere cu 23%

Distribuie:

Publicat:

Grupul Banca Transilvania a raportat anul trecut un profit net de 2,48 miliarde lei, în creştere cu 23%, in care profitul băncii a fost de 2,17 miliarde lei, în urcare cu peste 22%. Activele grupului se ridică la 140,5 miliarde lei. Veniturile operaţionale la nivel de grup în anul 2022 au fost de 6,27 miliarde lei, mai mari cu 27%, din care veniturile operaţionale ale băncii au fost de 5,35 miliarde lei (+23%).

Banca a acordat peste 260.000 de credite anul trecut şi a ajuns la peste 1,14 milioane de credite în sold. BT a finanţat companii cu 19,8 miliarde lei şi persoane fizice cu 8,2 miliarde lei. , scrie News.ro.

Numărul de clienţi activi a continuat să crească la peste 3,9 milioane de clienţi, dintre care 3,5 milioane sunt persoane fizice şi 400.000 sunt companii.

Impozitele şi taxele totale plătite de Banca Transilvania în anul 2022 depăşesc 1,1 miliarde lei. Pe parcursul anului 2022, impozitul pe profit plătit de BT către stat totalizează peste 1% din tot impozitul pe profit încasat de stat de la companiile din România.

“A fost un an foarte complicat, marcat de războiul din Ucraina şi de multiple incertitudini în plan economic, generate de inflaţie şi de criza energetică. În pofida acestui context dificil, economia României a traversat bine această perioadă. În ceea ce ne priveşte, am continuat să fim cel mai mare finanţator din România şi cel mai mare partener al programelor guvernamentale lansate în 2022. Am continuat, de asemenea, să investim în tehnologie, digitalizare şi infrastructură şi am consolidat poziţia băncii şi a Grupului BT pe piaţa locală. Rezultatele financiare confirmă aşteptările noastre şi sunt baza planurilor ambiţioase pentru viitor. Suntem atenţi şi preocupaţi de evenimentele geopolitice şi macroeconomice, dar în acelaşi timp deschişi şi la eventuale oportunităţi”, afirmă Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie, Banca Transilvania.

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul anului trecut la 140,5 miliarde lei.

cONTINAUREA pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img