luni, 20 mai, 2024

Banii vorbesc: 5 țări din UE pledează pro-Ucraina, dar fac afaceri cu Rusia mai puternic decât înaintea începerii războiului

Distribuie:

Publicat:

Cinci țări din Uniunea Europeană și-au văzut importurile din Rusia crescând cu peste 50% de când a început invazia, arată analiza o analiza The Telegraph. Valoarea importurilor în Ungaria, Slovenia, Grecia, Bulgaria și Spania a fost cu până la 250% mai mare decât media în luna noiembrie a anului trecut.

Cu toate acestea, odată inclus sprijinul militar și umanitar, Ungaria apare ca fiind cel mai puțin angajat aliat din întreaga UE. Tabloul de bord al Telegraph privind Ucraina evaluează țările în funcție de patru criterii legate de comerțul cu Rusia, sprijinul financiar și furnizarea de armament greu.

Rezultatele arată că Marea Britanie și Polonia au fost cele mai înflăcărate în sprijinul acordat Ucrainei. Marea Britanie a eradicat aproape în proporție de 97% importurile din Rusia, potrivit datelor Organizației pentru Complexitate Economică.

Între timp, angajamentele financiare substanțiale ale Poloniei o plasează pe locul trei în lume în ceea ce privește sprijinul economic raportat la bogăția unei țări.

Cincisprezece dintre cele 57 de țări evaluate nu au obținut niciun punct în fișa de punctaj, inclusiv India, care a înregistrat o creștere de opt ori a importurilor.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img