duminică, 3 martie, 2024

Barbat depistat circuland cu 127 km/h pe o strada din municipiul Vaslui. Acesta consumase si alcool

Distribuie:

Publicat:

Duminică, 25 aprilie, ora 20:10, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Călugăreni din Municipiul Vaslui, județul Vaslui, au surprins un autoturism înmatriculat în județul Suceava, care se deplasa spre municipiul Vaslui cu 127 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 70 km/h.

Echipajul de poliție rutieră a plecat în urmărirea autoturismsului, ocazie cu care, în zona unui popas turistic, a observat vehiculul oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, iar conducătorul autoturismului a fost surprins coborând prin portiera din stânga față, ulterior ocupând locul pasagerului din dreapta.

În momentul în care polițiștii au ajuns lângă autoturism, la volan se afla o persoană de genul feminin. Bărbatul de 42 de ani, din Gura Humorului, județul Suceava, a fost invitat la sediul poliției și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule, pentru o abatere la regimul rutier săvârșită în luna aprilie 2021.       

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img