sâmbătă, 4 mai, 2024

Barlad : Dacă se vrea, se poate!

Distribuie:

Publicat:

Sistemul de colectare selectivă a deșeurilor a fost și este unul dintre dintre dezideratele noastre, în calitate de gospodari ai Bârladului.

În vederea creșterii gradului de colectare a deșeurilor reciclabile, prin serviciile de specialitate, Primăria Bârlad a organizat în anul 2021 campanii repetate de conștientizare a cetățenilor care locuiesc atât în zona de blocuri cât și în zona de case, cu privire la importanța colectării selective. Cu sprijinul voluntarilor și al Poliței Locale, în zona punctelor de colectare a deșeurilor au fost distribuite materiale informative (broșuri, pliante), cetățenii fiind îndrumați să colecteze și să depoziteze corect deșeurile reciclabile.

Totodată, Primăria Municipiului Bârlad, în cadrul unei intâlniri de lucru organizată în luna mai 2021 cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, a solicitat factorilor responsabili să se implice activ în colectarea separată a deșeurilor reciclabile.

Până în prezent, doar Asociația de proprietari nr. 28 a dat curs solicitării noastre!

În acest sens, reprezentanții asociației au procedat astfel:

au derulat o campanie de susținută de informare (din ușă în ușă) a propietarilor din asociație pe această temă;

au difuzat pliante cu informații pe acest subiect, oferite de Primăria Municipiului Bârlad;

au organizat întâlniri cu cetățenii pentru a le explica importanța colectării selective a deșeurilor;

au înființat un mic punct de colectare a deșeurilor reciclabile;

Rezultatele nu au întârziat să apară! Astfel, în perioada iulie – decembrie 2021, au fost colectate și predate la un operator autorizat peste 2,5 tone de material reciclabil.

Iată că, atunci când vrei cu adevărat ceva și te implici cu toate resursele de care dispui, poți obține rezultate neașteptat de bune! Prin urmare, îi felicităm și le mulțumim tuturor cetățenilor din cadrul Asociației nr. 28 care s-au implicat în această acțiune!

În acest an dorim ca exemplul de mai sus să fie urmat și de alte asociații de propietari, astfel încât colectarea selectivă să devină o practică pentru toți cetățenii Bârladului. Acest lucru va fi posibil doar dacă noi, toți, vom pune umărul. Așa că, implică-te, dacă vrei să trăiești într-un mediu curat pe care să-l lași moștenire generațiilor viitoare!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img