sâmbătă, 2 martie, 2024

BARLAD: DRAGA MAMA, TE IUBIM ! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Mama, ce cuvant frumos si cat de mult contează in viata noastră. Poate prea ocupati cu treburile zilnice uitam de multe ori sa ii declaram dragostea . Măcar de 8 Martie ar trebui sa realizam cat de importantă este aceasta femeie in viata noastră.                                 

Majoritatea grădinițelor si școlilor  au pregătit frumoase spectacole pentru mămicile, care, emoționate au privit cu multă dragoste surprizele pe care le-au pregătit micuții îndrumați de dăscălițe pline de har.               

Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977.                            

 Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai tarziu, în Anglia anilor 1800, a fost menționată Duminica mamei, serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui.

Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York.
Asadar, sa nu uitam ca „  femeia este al cincilea anotimp, in care natura se odihneste, amintindu-si toate florile primaverii, toate privighetorile verii, toti strugurii toamnei si toate ninsorile iernii” , aceasta este cea mai frumoasa definiție pe care a dat-o Evei, Grigore Vieru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img