sâmbătă, 25 mai, 2024

Barlad : O NOUA IMAGINE PENTRU ACVARIUL DIN INCINTA GRADINII ZOOLOGICE – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Incepand de luna aceasta, spatiul in care functioneaza acvariul Gradinii Zoo va fi redeschis publicului, dupa ce a trecut printr-un complex proces de reabilitare si reamenajare.

La initiativa Primarului Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, la inceputul acestui an s-au alocat 100.000 de lei pentru renovarea cladirii in care urma sa fie amenajat un acvariu la standarde europene. Dupa ce a fost renovata cladirea, respectiv incepand cu luna mai, au inceput efectiv si lucrarile de amenajare a celor opt bazine ale acvariului. Inca din luna august reamenajarea s-a finalizat, insa cele 18 specii de pesti – care vor fi gazduite in acvarii care reproduc in detaliu biotopul amazonian – au avut si inca mai au nevoie de timp de ceva timp pentru acomodare. Noutatea acestei  investitii este ca fiecare bazin in parte va fi un biotop in sine, pornind de la substrat, plante si roci, pana la melci si creveti care traiesc in acelasi mediu cu speciile de pesti.

„Dupa cum se stie, vechiul acvariu, in care nu s-a investit niciodata, era in totalitate depasit. Avand in vedere ca la Barlad inca mai avem norocul de a avea una din ultimele 15 gradini zoologice din tara,obiectivului trebuie sa i se acorde atentia pe care o merita. In plus, trebuie tinut cont si de numarul destul de mare de vizitatori pe care il are anual Gradina zoo. Cred ca, asa cum arata acum noul acvariu, in perioada urmatoare va creste si mai mult numarul celor care o vor vizita”, a spus edilul barladean .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img