marți, 30 aprilie, 2024

BARLAD: Urmarit international,depistat de politisti

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritatile din Italia, pe numele unui barbat in municipiul Barlad, pentru comiterea unor infractiuni de criminalitate informatica.

Miercuri,2 noiembrie, politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au depistat in municipiul Barlad, un barbat, de 38 de ani, din aceeasi localitate, care era urmarit international.

Pe numele celui in cauza, autoritatile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii mai multor infractiuni: participare la un grup criminal organizat, criminalitate informatica, falsificare de mijloace de plata, falsificare de acte oficiale si uz de acte oficiale falsificate pe teritoriul Italiei, Angliei, Germaniei si Romaniei.

Acesta este banuit ca, in perioada 2014-2016, impreuna cu alte persoane, ar fi constituit un grup organizat in scopul de a comite delicte de fabricare si detinere de carduri de credit false, delicte de frauda informatica, delicte de furt si delicte de falsificare de documente.

Pentru depistarea barbatului, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi care a dispus retinerea pe baza de ordonanta, urmand a fi prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Iasi in vederea emiterii mandatului si demararii procedurilor de predare catre autoritatile din Italia.    

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img