luni, 6 mai, 2024

BARLAD: Vom scapă de “ praful de cărămida” din parcul teatrului!

Distribuie:

Publicat:

La fiecare ploaie toți barladenii care tranzitează  aleile din parcul teatrului “ V.I.Popa”, plecau fără sa își dorească acest lucru cu suveniruri. Pe pantofi, pe sosete sau pe degetele de picioare , fiecare trecător facea cunoștiință cu praful roșu ce iti aducea aminte de copilărie si de cărămida zdrobită pentru obținerea acestei pulberi. De câțiva ani, aceasta era oferita gratuit, fără a depune vreun efort.

Din aceasta luna, lucrurile s-ar putea schimba dacă alesii locali vor fi de acord cu proiectul depus de autoritate.

Conform proiectului de modernizare se propune pavarea aleilor cu pavele pitonale, montate pe un strat de 5 cm de nisip, repoziționarea băncilor (75 de bucati) si a coșurilor de gunoi( 50 buc). Investitia se ridica la suma de 399.500 lei cu TVA, vorbim de 3938 mp2 si urmează sa fie realizată in termen de trei luni de la alocarea fondurilor in cursul anului 2018/2019.

“ Schimbarea la fata” a parcului barladean a început în 2008 iar receptia lucrării a avut loc doi ani mai târziu. Primãria Bârlad , la conducerea acesteia aflându-se  Constantin Constantinescu, a finalizat lucrarea de reamenajare a parcului si aleilor din jurul instituției de cultura. Suma alocată pentru aceasta investiție a fost de aproximativ 10 miliarde de lei .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img