miercuri, 15 mai, 2024

Bitcoin are cel mai prost început de an de la începutul Cryptoului

Distribuie:

Publicat:

Prețurile criptoactivelor s-au prăbușit săptămâna trecută, datorită unei tendințe generale a investitorilor de a renunța la investițiile mai riscante, în condițiile în care Rezerva Federală a SUA și-a manifestat rapid disponibilitatea de a majora dobânzile și de a vinde titluri de creanță.

Bitcoin a scăzut sub 40.000 de dolari pentru prima dată din septembrie, fiind cel mai prost început de un an de la primele zile ale alternativei digitale la bani.

Criptomoneda inițial a scăzut cu până la 6% la 39.774 USD în tranzacțiile din New York, ducând pierderea sa în acest an la aproximativ 14%. Scăderea este cea mai mare pentru un început de an din 2012. Ether deasemenea a scăzut, în timp ce Indexul Bloomberg Galaxy Crypto a scăzut pentru a patra zi.

Mike McGlone de la Bloomberg Intelligence a spus că 40.000 de dolari reprezintă un nivel important de suport tehnic pentru tokenul digital.

Pandemia de Covid-19 a ajutat Bitcoin să pătrundă și mai mult în curentul principal, pe măsură ce instituțiile și investitorii de retail s-au implicat în piața cripto și proiectele sale auxiliare. Acum, că Rezerva Federală a devenit mai solidă, activele mai riscante, cum ar fi acțiunile și activele digitale, au avut de suferit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img