duminică, 28 aprilie, 2024

Bomba! Guvernul introduce o noua taxa de poluare! Cand va fi introdusa

Distribuie:

Publicat:

Este vorba despre taxa prin care proprietarii de masini plateau proportional cu gradul de poluare al masinii.

Presedintele Adiminstratiei Fondului de Mediu a dezvaluit ca se lucreaza la reintroducerea acestei taxe, scrie digi24.ro. Posibil sa fie gata chiar anul acesta. 150 milioane de euro pe an, atat aduna in buget Administratia Fondului de Mediu din taxa de timbru incasata de la soferi.

Din banii respectivi, insitutia finanta programul Rabla, atat pentru masini clasice, cat si pentru masini electrice. Si tot de acolo se finantau alte proiecte de mediu. Anul acesta, insa, bugetul a ramas fara aceste sume, dupa eliminarea timbrului de mediu.
Odata scapati de aceasta taxa, romanii au adus si mai multe masini second-hand din import. Peste 350.000 de autoturisme din vestul Europei au fost aduse in tara in primele noua luni ale anului, cu 70% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Iar estimarile sunt ca pana la final de an vom ajunge la 500.000 de masini la mana a doua importate.

Potrivit sefului Administratiei de Mediu, un procentaj de 71% din autoturismele inmatriculate anul trecut aveau peste 10 ani vechime, ceea ce reprezinta o provocare in special pentru calitatea aerului din marile orase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img