duminică, 5 mai, 2024

BRAVO!!! Doua fete din Iasi scriu istorie in sportul romanesc! Raisa Apostu si Daria Carp au devenit campioane nationale la sabie

Distribuie:

Publicat:

Sportul iesean este o adevarata pepiniera de campioni in Romania! Doua tinere sportive au devenit ieri campioane nationale la sabie. Astfel, Raisa Apostu a câstigat Campionatul National de scrima pentru copii, în proba de sabie feminin, la categoria 10-11 ani, iar Daria Carp a devenit campioana nationala la categoria 12-13 ani.

Sala de scrima „Ana Pascu” (Floreasca) din Bucuresti gazduieste în perioada 16-27 iunie editia 2018 a Campionatului National de scrima pentru copii. La aceasta întrecere-maraton sunt prezenti peste 850 de sportivi de la toate cluburile de scrima din tara. Se trage la feminin si masculin, individual si pe echipe, la urmatoarele categorii de vârsta: 8-9 ani, 10-11 ani si 12-13 ani.
Marti, 26 iunie 2018, au avut loc doua probe de sabie feminin: la 12-13 ani si 10-11 ani.

De la ora 13:00, 55 de sportive s-au duelat pentru medalii în proba de sabie feminin, la categoria 10-11 ani. În acest an, medalia de aur si titlul de campioana nationala au fost câstigate de catre Raisa Apostu.

Legitimata la CSS Unirea Iasi, Raisa a învins-o în finala pentru medalia de aur pe Alexia Militaru, de la CTA Bucuresti, scor 8-4. Pe locul trei s-au clasat, la egalitate, Andreea Adaniloaie (CS Dinamo) si Ana Dejescu (CS Riposta).

De la ora 9:00, 49 de sportive s-au duelat pentru medalii în proba de sabie feminin, la categoria 12-13 ani. În acest an, medalia de aur si titlul de campioana nationala au fost câstigate de catre Daria Carp. Legitimata la CSM Iasi, Daria a învins-o în finala pentru medalia de aur pe Maria Alexe, de la CSA Steaua, dupa un duel extrem de echilibrat, scor 10-9. Pe locul trei s-au clasat, la egalitate, alte doua sportive de la CSA Steaua: Catinca Dumitru si Patricia Popa.

La fel ca si în 2017, si în 2018 alaturi de micii campioni ai scrimei românesti se vor afla mari vedete din sportul românesc. Campionii mondiali si olimpici au raspuns invitatiei Federatiei Române de Scrima si îi vor premia pe cei mai merituosi mici scrimeri. Astfel, va face premierea la Campionatul National de Copii, miercuri, 27 iunie 2018, în ultima zi de concurs, Irina Deleanu, de la ora 12:00.
Mai multe amanunte despre performantele cucerite de sportivele iesene in editiile urmatoare ale BZI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img