duminică, 19 mai, 2024

BRAVO! Un copil de doar 15 ani a desenat logo-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE! Mesajul tanarului este emotionant: “Am remarcat cu tristete…”

Distribuie:

Publicat:

Marele castigator, Ioan Dobrinescu, un elev de clasa a IX-a de la Colegiul National „Ion Luca Caragiale“ din Bucuresti, in varsta de 15 ani, va incasa un premiu de 3.000 de euro si va avea ocazia sa viziteze institutiile europene de la Bruxelles. Proiectul lui a fost castigator atat in viziunea juriului, din care au facut parte 19 personalitati, printre care Bogdan Enoiu, Rares Bogdan, Bogdan Naumovici, Dana Grecu sau reputatul academician Mircia Dumitrescu, dar a fost si preferatul publicului, reusind sa adune aproape 3.000 de voturi pe pagina de Facebook special creata de Ministerul Educatiei Nationale pentru cele 19 finaliste.

Dobrinescu a dorit sa le multumeasca organizatorilor prin intermediul unei scrisori deschise, exprimandu-si totodata amaraciunea pentru valul de critici aparute in spatiul public la adresa desenului sau. Va prezentam, in randurile ce urmeaza, mesajul emotionant, dar si extrem de matur, al elevului Ioan Dobrinescu:

"In primul rand vreau sa ii multumesc fratelui meu mai mare. De la el am aflat de concurs. L-am vazut cum se straduia sa faca un desen. De aceea m-a ambitionat. M-am inchis in camera mai multe ore si am lucrat la desen. Vreau sa ii multumesc mamei mele care isi dedica toata energia pentru a ne creste. Stiu ca nu este usor cu noi. Dar o iubesc si o respect pentru ce face singura pentru noi.

Trebuie sa spun ca eu nu sunt un castigator de fel. Nu am castigat aproape niciodata nimic. De aceea nici nu stiu cum sa ma comport. Am aflat din presa ca am castigat. Trebuia, din ce am inteles, sa fie o surpriza pentru mine, pana in momentul festivitatii de premiere. Din pacate, am remarcat cu tristete cum oameni care nu ma cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine si m-au denigrat pentru un desen.

Vezi si: Lupul dacic, logo-ul Romaniei pentru presedintia UE

Un logo facut din tot sufletul. Pentru mine Uniunea Europeana trebuie sa fie sigura pe sine, puternica. Da, ca un lup. Un lup care din ce am invatat la istorie este prezent in toate culturile europene. Tot la scoala am invatat ca Romania are cea mai mare populatie de lupi din Europa. Eu sunt bucuros ca protejam natura. Si cred ca trebuie spus Europei acest lucru. Dar aceste lucruri nu au contat… Nu a contat ca pentru prima data zeci de tineri au venit cu ideile lor, ca un juriu ne-a ales si ca mii de oameni ne-au votat. Eu sper ca si noi tinerii sa avem libertatea sa alegem cum vrem sa fie Uniunea Europeana. Dar mai ales sa alegem un simplu logo. Este adevarat. Sunt doar in clasa a 9-a. Mai am multe de invatat, dar participarea la acest concurs a fost pentru mine o adevarata experienta. Exista oameni care pur si simplu critica si nu cred in tineri. Dar exista si oameni buni care sprijina tinerii, care au crezut in mine, indiferent de consecinte. Sunt fericit ca mi s-a oferit oportunitatea de a avea o mica contributie la imaginea Romaniei intr-un moment atat de important pentru tara.

Va multumesc tuturor pentru sprijin!"

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img