BREAKING NEWS!Fostul ministru,Cristian David, in spatele GRATIILOR! – UPDATE

Publicat:

UPDATE:13:41 – Ca urmare a indeplinirii obligatiilor legale ce deriva din prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 si ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curtii Constitutionale, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cristian David, ministru al Internelor si Reformei Administrative in perioada 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita.
 

Faptele cu care Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata in cursul anului 2014 constau in aceea ca ministrul David Cristian ar fi pretins, in anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denuntator, prin intermediar, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea, de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat in intravilanul municipiului Buzau. Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In cauza respectiva se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane”, se arata in comunicatul DNA.

STIREA INITIALA:Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost retinut miercuri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Stire in curs de actualizare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img