duminică, 28 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! Radu Mazare a fost ARESTAT in Madagascar! Cand va fi adus in tara – UPDATE

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Radu Mazare, arestat pentru sase zile in Madagascar. Acesta a fost capturat de autoritati la capatul unei operatiuni coordonate de Interpol. Mazare a fost condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare in luna februarie, dar pentru ca fugise din decembrie 2017 in Madagascar a fost dat in urmarire internationala.

Cand va fi adus in tara?

''Statul roman, prin Ministerul Justitiei, trebuie sa faca o cerere de extradare catre statul pe teritoriul caruia a fost retinuta persoana ce se afla in urmarire generala. Dupa aceea, persoana respectiva va fi prezentata in fata unui judecator care va analiza legalitatea si documentele trimise de statul roman, astfel incat sa analizeze fundamentele ce determina pastrarea sau nu intr-o masura preventiva a persoanei capturate pana cand se va judeca fondul cererii de extradare. Procedura are doua etape. O etapa cu masura preventiva, in situatia in care statul roman solicita sa se ia o masura preventiva pana la judecarea fondului cauzei. Judecatorul va putea pronunta o masura de arestare la domiciliu sau control judiciar sau, daca considera ca nu exista risc de sustragere, sa nu impuna nicio masura preventiva pana nu se va judeca cererea de extradare. Daca procedura de extradare se va face in mod voluntar, procesul va avea o durata scurta. Se va pronunta o hotarare judecatoreasca prin care ia act de acceptul persoanei. In situatia in care persoana capturata va uzita de procedura normala, non-voluntara, si isi va formula aparari in fata judecatorului, procedura de extradare poate dura cateva luni sau chiar mai mult. De asemenea, exista posibilitatea refuzului extradarii daca nu sunt indeplinite conditiile de legalitate din statul respectiv. Baza legala consta in tratatele internationale de cooperare", a declarat avocatul Cristian Ene.

Radu Tudor anunta miercuri pe Facebook ca „Radu Mazare a fost arestat in Madagascar”.  Mazare a fost condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare in februarie 2019 in dosarul retrocedarilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanta. Alaturi de Mazare au fost condamnati in acel dosar Nicusor Constantinescu – 5 ani de inchisoare, Cristi Borcea – 5 ani, Dragos Savulescu – 5 ani si jumatate, notarul Aurel Jean Andrei (sotul judecatoarei Laura Andrei, fosta sefa a Tribunalului Bucuresti) – 2 ani cu suspendare. Instanta a decis si confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.

In 3 mai 2019, Mazare a mai fost condamnat la o alta sentinta de 9 ani si 10 luni intr-un alt dosar de coruptie, dosarul Polaris, sentinta care poate fi atacata cu apel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img