Britanicii ii vor aplauda din nou pe angajatii din sanatate de la usile si ferestrele locuintelor lor

0
72

Britanicii îi vor aplauda din nou joi pe angajaţii din sănătate de la uşile şi ferestrele locuinţelor lor, un gest care a devenit un moment săptămânal de solidaritate socială în contextul măsurilor de izolare impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

La 8 p.m. (19.00 GMT), oameni din întreaga ţară se vor alătura aplaudând Serviciul Naţional de Sănătate, cu videoclipuri din săptămânile precedente distribuite pe social media sub hashtag-ul #ClapForCarers.

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, urmează să se alăture iniţiativei, în timp ce premierul Boris Johnson continuă să se recupereze după ce a contractat COVID-19.

Johnson a fost tratat la terapie intensivă după ce simptomele bolii s-au agravat. El a fost externat duminică şi se recuperează la reşedinţa de la Chequers, la circa 50 km nord-vest de Londra.

Aplauzele pentru angajaţii din domeniul sănătăţii au devenit o caracteristică săptămânală a vieţii aflate sub restricţii în Marea Britanie, oferind un moment de unitate naţională şi evadarea din izolare şi anxietate, într-o perioadă în care măsurile de distanţare socială au redus foarte mult din timpul pe care oamenii îl petrec în afara locunţei.

Spectacolul public de apreciere pentru NHS a fost egalat cu generozitate de alergători amatori, fotbalişti şi chiar de un

veteran de război în vârstă de 99 de ani, aflaţi în rândul celor care strâng milioane de lire sterline pentru a sprijini serviciul naţional de sănătate din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.