Bursa A PICAT: A inregistrat cea mai mare PIERDERE din 2019

0
40

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat pe minus ziua de luni, -4,23% pentru indicele principal BET, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată, până acum, în acest an. Banca Transilvania, -9,58%, şi BRD, -6%, au înregistrat printre cele mai mari scăderi. Aceste scăderi au apărut în contextul în care au fost reluate informaţiile potrivit cărora taxa pe activele bancare ar urma să fie calculată şi plătită trimestrial, nu anual.

Vineri, indicele BET a înregistrat o scădere de 2,03%.

Luni, indicele a înregistrat cel mai mare minus din acest an, până acum, de 4,23%. Scăderea vine în contextul în care au fost reluate informaţiile potrivit cărora taxa pe activele bancare ar urma să fie calculată şi plătită trimestrial, nu anual.

Banca Transilvania, -9,58%, BRD, -6%, Nuclearelectrica, -4,40%, Transgaz, -3,48%, şi OMV Petrom, -3,09%, au avut printre cele mai importante scăderi.

Indicele principal BET a încheiat anul trecut la nivelul 7,383.68, cu 4,8% mai puţin faţă de ultima zi de tranzacţionare a anului 2017, potrivit datelor afişate pe site-ul BVB.

Anul trecut, indicele BET a scăzut cu 12,3% din 19 decembrie până în 31 decembrie, după anunţul făcut de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, legat de unele măsuri controversate care vor fi impuse în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.