duminică, 28 aprilie, 2024

BVB a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni

Distribuie:

Publicat:

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 28,6 milioane de lei (5,8 milioane euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,13%, până la 12.307,51 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere de 0,12%, potrivit Agerpres.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe minus cu 0,15%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,34.

Pe de altă parte, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,13%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a crescut cu 0,41%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, s-a depreciat cu 0,86%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu 6 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, care au generat schimburi în valoare de 4,3 milioane de lei, şi de cele ale Nuclearelectrica – 1,4 milioane de lei.
Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img