Cănd ajunge o persoană infectată cu COVID să fie ventilată mecanic: Ce presupune această manevră

0
33

Numărul cazurilor de bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 creşte de la o zi la alta, la fel şi numărul pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă şi de ventilatoare mecanice. Ce înseamnă să fii ventilat mecanic, explică medicul cardiolog Vasi Rădulescu.

Ce presupune această manevră

În funcţie de forma infecţiei cu virusul COVID-19, se poate lua decizia de a acorda pacienţilor terapie intensivă. Din păcate, mulţi dintre pacienţii infectaţi ajung să fie ventilaţi mecanic, spune medicul cardiolog Vasi Rădulescu, fondator Leapşa de Sănătate.

Specialistul explică ce presupune această manevră, subliniind că “decizia de a ventila un pacient se ia pe indicaţii precise. Nu e uşor nici pentru pacient, nici pentru medic. Când se decide ventilarea, echipa ATI sedează pacientul, îi introduce un tub până în trahee, configurează ventilatorul ca să ţină funcţia respiratorie la parametri normali, păstrează de regulă pacientul în comă artificială”.

În acest timp, omul este inconştient, iar alimentarea normală iese din discuţie. Asigurarea necesarului nutritiv se face intravenos. Din cauza statului prelungit pe spate, în aceeaşi poziţie, există riscul de apariţie a escarelor (cruste negricioase formate în urma necrozei unor ţesuturi superficiale ale organismului).

De asemenea, riscurile de a dezvolta stricturi pe trahee sunt mari, spune medicul, care adaugă că riscurile de a face infecţii bacteriene sunt şi mai mari. Riscul de deces este şi el mare.

Cum funcţionează ventilarea mecanică

Când apare sindromul de detresă respiratorie, în cazurile de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, se impune tehnica de ventilare mecanică. Tehnica este invazivă, mai precis un tub este introdus prin gură până în trahee.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.