Cât de important este să ai o floră intestinală sănătoasă: Te păzește de diabet și cancer de colon

0
46

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Georgia au folosit abordări tehnologice îmbunătățite pentru a demonstra în rolul pe care flora intestinală sănătoasă îl joacă în prevenirea tulburărilor metabolice.

Odată ce flora intestinală sănătoasă este perturbată, spun ei, ușa care duce la inflamație și, la rândul său, la probleme de sănătate, cum ar fi tulburările metabolice, este lăsată larg deschisă. Prin urmare, experții observă că este important să mențineți bacteriile care locuiesc în intestine pentru o funcționarea corectă a oraganismului, scrie doctorulzilei.ro.

Ce sunt bacteriile intestinale?

In interiorul intestinului traiesc intre 300 si 500 de tipuri de bacterii, care au aproape 2 milioane de gene. Impreuna cu alte microorganisme ca virusi si fungi, formeaza flora intestinala.

Fiecare persoana are o flora intestinala unica, ca o amprenta: combinatia bacteriilor din corpul nostru este diferita de cea a oricarei altei persoane. Aceasta este influentata partial de flora mamei – mediul la care am fost expusi la nastere – si partial de dieta si stilul nostru de viata.

Bacteriile intestinale si bolile

Cercetarile arata ca bacteriile intestinale ale persoanelor sanatoase sunt diferite de cele ale persoanelor cu anumite boli. Oamenii bolnavi pot avea prea multe sau prea putine bacterii de un anumit tip, sau le pot lipsi o varietate mai mare din acestea. Se presupune ca unele tipuri de bacterii protejeaza impotriva imbolnavirii, in timp ce altele cresc riscul.

Oamenii de stiinta au aratat ca exista legaturi intre urmatoarele boli si bacteriile intestinale:

Obezitate, diabet tip 2 si boli cardiovasculare

Bacteriile intestinale afecteaza metabolismul organismului. Ele determina lucruri cum ar fi cate calorii obtinem din mancare si ce fel de nutrienti extragem din ea. Prea multe bacterii intestinale pot schimba fibrele din alimentatie in acizi grasi, ceea ce pot duce la depozite adipoase in ficat si la ceea ce se numeste “sindrom metabolic“ – deseori un precursor al diabetului de tip 2, bolilor
cardiovasculare si obezitatii.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.