sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Calin Popescu Tariceanu il REFUZA pe Klaus Iohannis si anunta ca NU merge la consultari, la Palatul Cotroceni

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită, săptămâna viitoare, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situației din justiție.

Potrivit Administrației Prezidențiale, consultările vor fi pe tema situației din justiție, iar ALDE și PSD au fost convocate pentru ziua de vineri, în timp ce restul partidelor vor merge luni. Liviu Dragnea a anunțat că el nu merge la Cotroceni, dar va trimite o echipă din PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a răspuns și el repede și a decis că ALDE nu va onora invitația președintelui ”atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta”, făcând referire la situația în care se află Augustin Lazăr.

””ALDE nu va onora invitația la consultări lansată azi de președintele Klaus Iohannis. În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli și nu dorește să asculte părerea altora.

Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiție, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă și de actuală, precum prezența în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist.

Poziția noastră e fermă, iar dl Iohannis o cunoaște: dl. Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție și trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcție constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta fățiș regimul comunist în anii de tristă amintire.

Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foștilor torționari.

Iar sub umbrela acestei complicități, partidul nostru nu are ce discuta cu președintele în problematica Justiției.”, anunță Călin Popescu Tăriceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img