duminică, 28 aprilie, 2024

Calin Popescu Tariceanu: “Marasesti ramane vesnic in constiinta nationala ca simbol al determinarii poporului roman”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele SenatuluiCalin Popescu Tariceanu, a afirmat duminica seara ca batalia de la Marasesti va ramane in istorie drept “un exemplu inaltator”.
“Aproape pe intreg teritoriul Romaniei sunt locuri care ne reamintesc de faptele de eroism, de darzenie, de tenacitatea si hotararea ostasilor nostri care au luptat in Primul Razboi Mondial. Dintre toate acestea, Marasesti ramane vesnic in constiinta nationala ca simbol al determinarii poporului roman si in patrimoniul gloriei noastre militare. Implinirea a 100 de ani de la faptele de eroism ale ostasilor nostri in campania din 1917 constituie un prilej de reafirmare a intregii consideratii pe care toti o avem fata de bravii nostri soldati care au purtat pe umerii lor destinul si independenta patriei noastre. Un secol de cand privirile intregii tari au fost atintite asupra bataliei de la Marasesti care va ramane in istoria patriei noastre ca un exemplu inaltator”, a afirmat presedintele Senatului in discursul sau din cadrul ceremoniei de comemorare a Centenarului bataliei de la Marasesti .

Tariceanu a evidentiat faptele de eroism ale soldatilor romani mai ales in conditiile in care, in opinia sa, “armata romana, in confruntarile purtate in 1917, a fost insuficient sustinuta de puterile Antantei in fata unui inamic superior numeric, care avea experienta a doi ani de razboi si care era inzestrat cu mijloacele tehnice evoluate pentru acea vreme”.
“Faptele de eroism savarsite de soldatii nostri in campania din 1917, insufletite si de un maret elan patriotic, constituie modele de avant, de sacrificiu, tenacitate, vitejie, care vor ramane pentru totdeauna in cartile de istorie”, a mai spus presedintele Senatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img