duminică, 5 mai, 2024

Caminele de batrani din Ungaria sunt dezinfectate de armata

Distribuie:

Publicat:

Unităţi ale armatei ungare au început să dezinfecteze câteva sute de cămine de bătrâni din toată ţara, în încercarea de a împiedica răspândirea noului coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul ungar al Apărării, transmite MTI potrivit Agerpres.

Medicul şef al Ungariei a ordonat la 12 aprilie dezinfectarea unui cămin de vârstnici din Budapesta, după o creştere a numărului de infectări, operaţiunea fiind executată de echipe speciale de război chimic în decurs de cinci zile, a indicat ministerul într-un comunicat.

Dezinfectarea căminelor din toată Ungaria a început pe baza unei evaluări a profesioniştilor din domeniul sănătăţii publice ordonate de grupul operativ de coordonare a răspunsului la epidemie, se menţionează în comunicat.

Dezinfectarea este realizată de o unitate specializată în război chimic, la operaţiune participând aproape 700 de militari cu contract şi rezervişti instruiţi special pentru această misiune, a mai precizat ministerul.

Statisticile oficiale anunţate zilnic de autorităţi privind evoluţia epidemiei cu coronavirus în Ungaria au arătat miercuri un plus de 12 decese ale unor persoane infectate în ultimele 24 de ore, toate în rândul pacienţilor vârstnici cu boli cronice. În total în Ungaria au fost înregistrate de la începutul crizei 2168 de infectări cu noul tip de virus şi 225 de decese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img