luni, 29 aprilie, 2024

Capsulele care te ajuta sa citesti mai bine

Distribuie:

Publicat:

Copiii care au dificultati la citire si-ar putea îmbunatati performantele daca ar consuma alimente sau suplimente cu acizi grasi omega-3 si omega-6, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Gothenburg din Suedia si publicat în revista Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Acizii grasi omega -3 si omega – 6 pot fi obtinuti din peste, uleiuri vegetale, nuci, seminte sau chiar salate. Acesti acizi grasi polinesaturati, sanatosi, în special omega-3, nu sunt consumati suficient, mai ales în dietele copiilor.

Cercetatorii au inclus în cercetare 154 de copii de clasa a treia, de la cateva scoli din zona de vest a Suediei. Ei le-au masurat acestora abilitatile de citire, cu ajutorul unui teste computerizat. Apoi, o parte dintre copii au primit capsule cu omega-3 si omega- 6, iar restul copiilor au primit un placebo care continea ulei de palmier. Copiii au luat aceste capsule timp de trei luni.

Rezultatele au aratat ca si dupa numai trei luni în care au primit supliment de omega-3 si omega -6, copiii cu probleme de atentie la citire si-au îmbunatatit performantele.

sursa:jurnalul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img