miercuri, 29 mai, 2024

Captura RECORD de petarde in municipiul VASLUI.

Distribuie:

Publicat:

Trei persoane transportau fara drept cu un autovehicul peste 330.000 articole pirotehnice, precum si obiecte de imbracaminte, pentru care nu aveau documente de provenienta. Bunurile au fost ridicate in vederea confiscarii.

    In dupa-amiaza de 31.10.2014, politisti din cadrul Serviciului Arme Explozivi, Substante Periculoase si Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au efectuat o actiune pe linia identificarii persoanelor care efectueaza operatiuni cu articole pirotehnice fara drept. Pe strada Traian din municipiul Vaslui, politistii rutieri  au oprit in trafic un autovehicul in care se aflau trei persoane.

    Autoturismul era condus de un barbat de 32 ani, din municipiul Bucuresti, cetatean turc,  care transporta fara drept cantitatea de 331.200 petarde, ambalate in 23 baxuri, precum si articole de imbracaminte, fara a detine documente de provenienta.

     In urma audierilor efectuate, politistii au stabilit ca bunurile apartineau unui barbat in varsta de 35 ani, din judetul Ilfov, pasager in autoturismul in cauza. Acesta a afirmat ca a achizitionat produsele dintr-un complex comercial din municipiul Bucuresti si urma sa le comercializeze in municipiul Vaslui.

    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuarea de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Obiectele pirotehnice, care fac parte din categoria a II-a si articolele de imbracaminte au fost ridicate in vederea cercetarilor.

“Reamintim faptul ca se interzice detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoria a II-a, din motive de ordine, securitate, siguranta publica si pentru protectia mediului.Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an.” a declarat Mihaela Straub,purtator de cuvant al IPJ VASLUI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img