duminică, 19 mai, 2024

Caravana TIFF Unlimited aduce “România sălbatică” la Târgu Lăpuş, pe 28 august

Distribuie:

Publicat:

România sălbatică, un documentar impresionant despre natura din România, va fi proiectat sâmbătă, 28 august, de la 20:45, pe Stadionul din Târgu Lăpuş, adus de Caravana TIFF Unlimited. Un proiect de anvergură, cu imagini spectaculoase, realizat timp de 10 ani de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache, România sălbatică a obţinut Premiul Publicului pentru Cel mai popular film românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Intrarea este liberă. Masca este obligatorie pe durata evenimentului.

Filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase şi greu accesibile, precum şi poveşti unice despre biodiversitatea ţării. Demersul, unic pentru ţara noastră, s-a bucurat încă de la început de susţinerea specialiştilor din ONG-urile de mediu, a administratorilor parcurilor şi rezervaţiilor naturale, precum şi a întregii comunităţi de fotografi şi pasionaţi de natură.

Prima etapă a proiectului România sălbatică, iniţiat de fotograful Dan Dinu, în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature), s-a desfăşurat în perioada 2010 – 2013, când au fost fotografiate toate cele 28 de rezervaţii mari din România (parcuri naţionale, parcuri naturale, geo-parcuri şi o rezervaţie a Biosferei), demersul finalizându-se cu o expoziţie de fotografie în aer liber.

Cosmin Dumitrache, videograf cu peste 15 ani de experienţă, s-a alăturat proiectului în 2014. În 2018, Dan şi Cosmin au decis să încununeze munca acestor ani printr-un documentar de anvergură, România sălbatică, ce se va lansa din 17 septembrie 2021 în cinematografele din România.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu TIFF şi ajunge anul acesta la a 12-a ediţie. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 şi cuprinde o selecţie importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaşti de renume.

***

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Cu sprijinul: Asociaţiei "Aripi pentru îngeri din Ţara Lăpuşului" şi al Primăriei Târgu Lăpuş

Prezentat de: Banca Transilvania
Sponsor: Enel România
Recomandat de: Europa FM
Partener media: AGERPRES
Partener de monitorizare: mediaTRUST

TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaşti care provoacă şi te inspiră. Selecţia include filme-reper de Francois Truffaut, David Lynch, Xavier Dolan, Abbas Kiarostami, Claude Chabrol, Stanley Donen, dar şi titluri premiate la TIFF sau în alte mari festivaluri. Periodic, cinefilii au parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecţii de interviuri InspiraTIFF, premiere gratuite, teatru şi gale live.

Platforma e disponibilă online şi în aplicaţiile iOS şi Android (mobile şi TV) şi poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img