Care au fost cele mai căutate orașe din lume pentru turiști în 2018

0
40

Care au fost cele mai căutate orașe din lume pentru turiști în 2018 au fost anunțate odată cu publicarea unui studiu anual care la ultimele trei ediții a indicat același câștigător: Bangkok, notează businessinsider.com

Bangkok, Londra și Paris sunt cele mai căutate orașe pentru turiștii din 2018, arată un studiu dat publicității de compania Mastercard, după ce au fost analizate datele privind 162 de metropole din jurul lumii.

Studiul a arătat că, deși cei mai mulți turiști au optat pentru cele trei capitale, cei care au vizitat Dubai au plasat metropola din Orientul Mijlociu în fruntea celor mai mari cheltuieli, un vizitator cheltuind acolo, în medie, aproximativ 573 de dolari pe zi.

Bangkok se estimează că a adunat aproximativ 21,98 de milioane de vizitatori, ceea ce plasează metropola thailandeză în fruntea topului dedicat numărului de turiști din acest an. Combinația de obiective turistice cu importanță istorică și clădirile moderne care oferă legături cu centrele de afaceri din întreaga lume au adus în prim plan orașul în care se află complexul Marelui Palat sau un hotel de cinci stele ca Mandarin Oriental, cu o istorie de 142 de ani.

Londra a adunat 20,42 milioane de vizitatori, dar capitala Marii Britanii, care aici ocupă locul doi, este și al treilea oraș în topul cheltuielilor făcute de turiști, cu o creștere de 13.7% față de anul anterior, cu un total de 17,45 miliarde de dolari.

Capitala Franței se îndreaptă spre un total de 17,95 de milioane de vizitatori în 2018. Parisul este atât de cunoscut pentru atracțiile pe care le oferă încât în clasamentul cheltuielilor făcute de turiști într-o singură zi, numai metropola din Emiratele Arabe Unite are cifre mai bune decât cei 301 dolari aduși în medie de un vizitator.

De altfel pe locul patru al topului se și regăsește Dubai, nu mai puțin de 16,66 milioane de vizitatori din toată lumea fiind cifra pe care o au în vedere estimările oficiale după ce au fost anunțate în ultimul an testele pentru dronele de taxi aerian și după ce orașul și-a depășit propriul record mondial de înălțime pentru o clădire.

Singapore este cea de-a cincea destinație a anului cu 14.47 milioane de vizitatori, iar aeroportul Changi a devenit un obiectiv turistic în sine după ce a fost renovat.

Clasamentul continuă cu New York (13,67 milioane de turiști din afara țării), Kuala Lumpur ( care a adus în Malaezia 13,53 de milioane de turiști), Istanbul (12,8 milioane de vizitatori străini) și Tokyo (12,1 milioane de oaspeți. Pe locul 10 se regăsește Antalya, ceea ce face din Turcia singura țară cu două orașe în primele zece locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.