marți, 7 mai, 2024

Care sunt cele mai murdare plaje din România. Litoralul are nevoie de “o gură de aer proaspăt”

Distribuie:

Publicat:

Plajele din România au lăsat mereu de dorit la capitolul curățenie. Puține sunt cele care chiar sunt îngrijite, iar asta se datorează faptului că nu sunt extrem de populate. De cele mai multe ori, oamenii lasă în urmă lor numai mizerie, neinteresându-i de consecințele care vin odată cu deșeurile.

Cele mai murdare plaje din România

Cum sezonul estival este pe final, am făcut și un clasament al celor mai murdare plaje de pe litoralul românesc. Deșeurile sunt se simt ca acasă pe plajele noastre, iar asta nu este nimic nou. Anul acesta curățenia ‘’a luat-o razna’’ și nu mai este la locul ei, fiind înlocuită de mizerii și deșeuri.

În topul celor mai murdare plaje se află sectorul de plajă din Vama Veche. Este ceva noi, nedorită, pentru că până anul acesta era cea mai curată plajă. Aceasta este urmată de Stațiunea Saturn, acolo unde deșeurile zac în voie, iar asta este numai turiștilor neglijenți și nepăsători.

Cel mai întâlnit deșeu este mucul de țigară, reprezentând 45% din totalul deșeurilor. Lor li s-au mai alăturat și elementele din material plastic, deșeuri medicale, seringi, sticlă și multe altele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img