Carne de vita provenita de la animale cu tuberculoza, vanduta in supermarketuri

0
84

In fiecare an, carnea a 8.000 de vaci diagnosticate cu tuberculozaeste vanduta in supermarketuri, in mod legal, in Franta. Astfel, in farfuriile consumatorilor ajung, fara ca acettia sa fie informati, aproximativ 3.000 de tone de carne provenind de la animale bolnave, a dezvaluit miercuri revista „Le Canard enchainé”, preluata de europe1.fr.

Potrivit Directiei Generale pentru Alimentatie din Franta, citata de saptamanal, consumatorul nu risca sa contracteze boala consumand o friptura. Practica este autorizata de autoritatile sanitare, iar reglementarile europene intretin ambiguitatea acesteia. Totusi, riscul nu este complet zero, subliniaza Le Canard, cata vreme in fiecare an se imbolnavesc 50 de persoane, printre care crescatori, medici veterinari si consumatori de lapte nepasteurizat.

Cireasa de pe tort, dupa cum afirma saptamanalul, este ca industria carnii profita de acest lucru pentru a-si creste marjele de profit: carnea care provine de la bovine diagnosticate pozitiv este cumparata mai ieftin de catre industria si care o revand pe rafturile din supermarketuri la acelasi pret ca restul carnii.

sursa: Agerpres