joi, 29 februarie, 2024

De ce singuratatea ar fi mai benefica decat o relatie amoroasa

Distribuie:

Publicat:

psiholog sustine ca neimplicare intr-o relatie da oamenilor sansa de a trai o viata „mai buna, mai autentica si mai implinita“, afirmand totodata ca ideea unei casnicii fericite este un mit.

La conferinta anuala a Asociatiei Americane de Psihologie din Denver, apreciata psiholoaga Bella DePaulo (60 de ani), care a absolvit Universitatea Harvard si este profesoara la Universitatea California, a contestat ideea conform careia casatoria ii ajuta pe oameni sa traiasca mai fericiti, mai mult si mai sanatos, scrie enlightened-consciousness.com. „Rezultatele vorbesc de la sine. Studiile in care au fost comparate persoanele singure cu cele casatorite arata ca primele au un sentiment sporit de autodeterminare si sunt mult mai predispuse sa experimenteze un sentiment de crestere si dezvoltare continua“, a spus DePaulo, invitata frecvent in emisiunile de top din America si Marea Britanie. Alte cercetari arata ca persoanele singure se bucura de sentimentul de autosuficienta. Cu cat au mai putine nevoi cu atat este mai putin probabil sa experimenteze emotii negative. În cazul persoanelor casatorite, lucrurile stau exact invers. Acestia dezvolta dependente si nevoi. 

„Persoanele singure sunt mai apropiate de parinti, frati, prieteni, vecini si colegi decat cele casatorite, iar atunci cand se casatoresc, acestea incep sa se simta singure“, spune psihologul. DePaulo aminteste si de faptul ca persoanele care se casatoresc sunt deseori sustinute si apreciate de prieteni, familie si colegi, in timp ce persoanele singure sunt stereotipate de aceleasi grupuri de oameni. Specialistul spera ca tot mai multi oameni sa recunoasca lipsa de dovezi care sa sustina ideea conform careia casatoria face oamenii mai fericiti, atragand atentia ca investim adesea prea mult timp si energie in gasirea „alesului“.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img