Carte de identitate falsă, ascunsă în husa telefonului

0
88

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova  care a ascuns în husa telefonului o carte de identitate românească falsă.

În data de 30 august a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturismul înmatriculat în Irlanda, o persoană cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 45 de ani, care se deplasa din R.Moldova spre Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care în husa telefonului bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate similară celor emise de autorităţilor române.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit acest document de la o persoană, cunoscută în urma unui anunţ găsit pe un site, căreia i-a plătit suma de 200 de euro. Acesta a mai adăugat că documentul a fost procurat cu intenţia de a fi folosit pe teritoriul Germaniei în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.