luni, 29 aprilie, 2024

Cartierul Corni din Husi, un imens santier in lucru – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cartierul husean Corni din municipiu, a suferit in perioada 2019/2020, numeroase lucrari de reabilitare a infrastructurii rutiere. In urma cu doar câteva zile , firma Viacons Rutier a demarat lucrarile pe strazile Melchesedec si pe Barbu Lautaru (cea care se termina in strada Episcopiei ). Traficul in cartierul Corni, pe strada principala se efectueaza  cu restricție, deoarece au fost demarate lucrari  de reabilitare pe portiunea de cateva sute de metrii care creează un disconfort participantilor la trafic . Au fost demolate cele doua proprietăți si s-a inceput modernizarea .

Dupa strada Sara, Cotroceni, Deal Cotroceni au urmat Strada Erou Ursan,Strada Ion Ianos, Strada Dumitru Dodan, Strada Dumitru Patras, Strada Erou Frentescu, Strada Gheorghe Doja, Strada Iacob Anton, Strada Vasile Croitoru . La momentul la care discutam, administratia huseana urmeaza sa semneze un proiect pentru crearea unui Centru de Ingrijiri ale Persoanelor Varstnice si cu dizabilitati in localul Scolii Nr.5 din cartierul Corni . In cadrul implementarii acestui proiect vor fi si reabilitate prin turnare de covor asfaltic strazile Erou Frentescu si Fundatura Frentescu cat si inca o strada .

De asemenea in zona troitei din Carta spre dreapta, strada Mos Ion Roata este scoasa la licitatie si se asteapta proiectul.  In acelasi loc urmeaza sa se intervina  pe cateva stradute foarte mici de cateva zeci de metrii fiecare .  De mentionat este faptul ca pe strada principala din Corni, tronsonul de drum ce apartine DJ284, in aceasta perioada sunt modernizate rigolele, astfel se schimba atat înfățișarea cat si posibilitatea cetatenilor de a profita de spatiu pentru parcarea autoturismelor .

A fost construit un loc de recreere in zona strazii Bariera Pascal, iar ca punct de reper este locul numit Moara lui lavar. De asemnea in acest loc, firma huseana Viacons Rutier lucreaza la reabilitarea strazilor Dumitru David si strada Crucii, pe acestea vor circula traseele autobuzelor electrice si vor fi finalizate cel tarziu in 30 de zile . Urmeaza sa se demareze lucrari si pe strada denumita Fundatura Bariera Pascal. De pe aceasta zona, cei de la apa-canal se vor muta cu lucrarile pe strada Fantanilor, proiectul pentru asfaltare este scos la licitatie si se asteapta semnarea contractului .

Despre mult asteptata reabilitare a strazii Frunzelor putem spune doar ca este alocata suma de 1,1 milioane de lei. Strada va fi asfaltata imediat dupa ce gaseste o solutie pentru un record ca toti cetatenii din zona sa se bucure de reteaua apa –canal.

Pe strazile Dumitru Hodea si Alecu Ghitescu, trebuie sa se finalizeze lucrarile de apa-canal, iar apoi strada imediat va întra in procesul de modernizare prin turnare de covor asfaltic, aici fiind vorba despre un proiect prin programul PNDL .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img