Cartuse de vanatoare si tigarete de contrabanda au fost descoperite la ALBITA in aceasta dimineata-FOTO

0
42

Echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit intr-un camion ce venea din R. Moldova, 1.757 pachete de tigari care erau ascunse in cabina soferului.

 In aceasta dimineata, in jurul orei 04.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova  Alexei S., in varsta  de 31 ani, conducand un ansamblu auto, format dintr-un autocamion si o semiremorca.

Pentru valorificarea unor informatii detinute pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tutun, echipa comuna, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a efectuat un control amanuntit asupra ansamblului auto.

In urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in diferite locuri din cabina autocamionului, pe patul soferului, in spatele casetofonului si deasupra cabinei 35.140 tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova.

Cu aproape patru ore mai devreme,in jurul orei 00.30 la P.T.F. Albita, s-a prezentat  pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei cetateanul din Republica Moldova  Daniel G., in varsta de 24 de ani, conducand un autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria.

La controlul de frontiera au fost descoperite in cotiera autoturismului 4 cartuse de vanatoare calibru 12 mm avand capsa metalica nepercutata.

Cu privire la cele constatate Daniel G. a declarat ca a luat cartusele de vanatoare, “ca amintire de la un prieten” cu care a fost la vanatoare in R.Moldova. barbatul a mai adaugat faptul ca nu a stiut ca nu are voie sa treaca frontiera cu cartusele in cauza, fara documente legale.

„Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor, in valoare de 7.907 lei si si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 10.000 lei.In cazul cartuselor de vaantoare,politistii de frontiera i-au intocmit lui Daniel G. lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.”a declarat Zaharia NELU,purtator de cuvant al S.T.P.F.Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.