duminică, 5 mai, 2024

Ce alimente obisnuiesc sa ocoleasca romanii. Reteta autohtona de viata sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

Romanii opteaza din ce in ce mai mult pentru un stil de viata sanatos. De la mai mult sport si pana la modificarea listei de cumparaturi, in favoarea celor cat mai naturale.

Chiar si in vacante, atunci cand, prin definitie, romanii se simt mai liberi, alegerile lor reflecta dorinta de a avea un stil de viata cat mai aproape de natura. Astfel, potrivit unui sondaj vegis.ro. inceputul lui 2019, 30% din romani isi doreau sa renunte complet la zaharul din alimentatie, in timp ce 60% doreau sa adopte o alimentatie mai sanatoasa, in general. Romanii se orienteaza catre produse fara zahar sau cu indulcitori naturali, stevie si zahar din cocos. De asemenea, suplimentele naturale si cerealele integrale. 

Pulberea de Matcha, mirea de Manuka, uleiul si zaharul de cocos, antioxidantii naturali, inclusiv din ceaiuri, cerealele integrale si fainurile din cocos si migdale sunt printre produsele preferate pentru aceasta vara, potrivit aceleiasi surse. Totodata, produsele de plaja preferate tind sa fie cremele cu factor de protectie ridicat, cu ulei de cocos, morcov si avocado. Alte optiuni sunt gelurile cu aloe vera care au un efect racoritor si hidratant, dar si balsamurile de buze cu grad ridicat de protectie. Sondajul a fost realizat online in perioada ianuarie – februarie 2019 si contine raspunsurile a 537 persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img