sâmbătă, 25 mai, 2024

Ce alimente să nu-ţi lipsească în post. Sfatul nutriţionistului

Distribuie:

Publicat:

Pentru a avea beneficii asupra sănătăţii, postul trebuie să fie ţinut corect, iar acest lucru înseamnă, printre altele, diversitate a substanţelor nutritive.

Dacă este ţinut corect, postul are numeroase avantaje asupra sănătăţii.

„Există studii care susțin că reducerea consumului zilnic de calorii cu 12% ar putea îmbunătăți sănătatea generală a organismului și ar prelungi durata de viață. S-au observat îmbunătățiri ale indicilor de masă corporală, ale profilului lipidic, toleranței la glucoză, acțiunii insulinei și scăderea proceselor inflamatoare, fapt care reduce riscul apariției bolilor cronice”, explică Maria Martac, biolog, consultant în nutriţie şi health coach.

Ce să consumi zilnic când ţii post

Nutriţionistul face câteva recomandări de care să ţinem cont pentru ca sănătatea noastră să aibă de câştigat atunci când ţinem post:

„Organismul nostru are nevoie de toți macronutrienţii (proteine, lipide, glucide), micronutrienţii (vitamine, minerale), fibre și apă. Sursele de proteine vegetale obligatorii: mazăre, ciuperci, quinoa, amaranth, năut, soia, fasole, cânepă, nuci, alune, migdale, avocado, ceapă, zarzavaturi, broccoli, dovlecel. Surse de acizi graşi Omega-3 și -6 din unt de cocos (cu măsură, pentru că este o grăsime saturată), semințe de in, ulei de floarea-soarelui presat la rece, ulei de avocado, dovleac, măsline, cu efecte atât nutriționale, cât și adjuvante în diabet, convalescență, anemie, oboseală cronică și regenerarea țesuturilor.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img