sâmbătă, 25 mai, 2024

Ce au făcut refugiații din Ucraina cu mâncarea primită în Gara de Nord

Distribuie:

Publicat:

Ce au făcut refugiații ucraineni ajunși în Gara de Nord

Românii au reacționat extrem de prompt în ajutorarea refugiaților din Ucraina. Zeci de voluntari din ONG-uri și oameni cu suflet bun s-au mobilizat să ajute oamenii aflați în necaz, fugiți din calea războiului în țara noastră.

Astfel, aceștia s-au orgnizat rapid și s-au îndreptat către punctele de trecere ale frontierei de la Sighetul Marmației, Siret sau Isaccea, întâmpinându-i pe ucraineni cu băuturi calde, alimente, pături, produse de igienă, oferindu-le tot sprijinul necesar pentru a depși puțin mai ușor această perioadă dificilă.

De asemenea, mii de români au donat din puținul lor în aproape toate orașele țării, astfel că bunătatea românilor a atins sufletele tuturor refugiaților.

Așa cum o spune și o expresie extrem de folosită la români „dar din dar se face Rai”, rezultatul acestui fenomen minunat nu a întârziat să apară și în cazul refugiaților din Ucraina, care au împărțit ajutoarele primite de la români cu persoanele fără adăpost aflate în Gara de Nord. Aceste lucruri au fost povestite de un voluntar, care a fost impresionat de omenia de care refugiații au dat dovadă. Astfel, ucraienii au împărțit donațiile primite cu românii defavorizați, care nu se pot bucura de un adăpost sau o farfurie cu mâncare.

 

sursă

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img