Ce au in comun analgezicele, corticoseroizii, diureticele si antihipertensivele

0
36

Anumite categorii de medicamente au proprietatea de a favoriza ingrasarea. Acesta este motivul pentru care , dupa ce urmezi un tratament, realizezi ca ai luat cateva kilograme din senin. Iata care pastile sunt vinovate si ce ar fi bine sa faci ca sa nu iei prea mult în greutate.

Analgezice: Le iei cand vrei sa scapi de vreo durere de cap sau de masea. Pot favoriza aparitia gastritei, iar iritatia cu pricina îti da crampe care te fac sa crezi ca ti-e foame. Ca sa nu ajungi sa umpli farfuria pana la refuz, ia-le doar dupa masa.

Corticosteroizi: Sunt acele medicamente antiinflamatoare ce se folosesc în tratamentul bolilor autoimune, în reactii alergice, eruptii cutanate sau reumatism. În doze neadecvate sau cand sunt utilizate pe termen lung, pot avea ca efect secundar acumularea de kilograme din cauza ca favorizeaza retentia de lichide si cresc pofta de mancare. Desi este dificil sa stopezi efectele secundare, nu ti-ar strica ceva miscare si mese mai usoare cata vreme urmezi tratamentul.

Diuretice: Le iei pentru insuficienta cardiaca sau cand tii o dieta. stiai ca îti fac bine pe de o parte, dar pe de alta îti stimuleaza pofta de mancare? Îti dau senzatia de sete si te trimit astfel la frigider ca sa te alimentezi cu hrana solida. Cum asa? Întrucat creierul nu se pricepe sa faca diferenta clara între sete si foame.

Antihipertensive: Le iei ca sa-ti regleze tensiunea arteriala si sunt printre medicamentele cel mai des prescrise în lume. Cum actioneaza ele asupra siluetei? Ei bine, reduc consumul de energie, deci forteaza organismul sa înmagazineze mai multe substante nutritive. ti se face foame de lup si, astfel, vei adauga cativa centimentri în talie.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.