sâmbătă, 18 mai, 2024

Ce condiții trebuie să respecți dacă mergi cu câinele pe plajă. Mare atenție! Se dau amenzi până la 10.000 de lei

Distribuie:

Publicat:

Dacă aveți de gând să mergeți pe litoral în această perioadă și nu aveți cu cine să vă lăsați animalul de companie acasă, atunci trebuie să fiți bine informat cu privire la accesul acestora pe plajă. În caz că nu respectați toate condițiile riscați amenzi destul de mari. 

Zilele toride de vară au început, iar toată lumea se îndreaptă spre mare în această perioadă, însă dacă vreți să luați cu voi și animalul de companie, atunci trebuie să stiți ce reguli trebuie să respectați.

Potrivit unui proiect de lege adoptat la începutul acestui an, pe plajele litoralului Mării Negre este permis accesul cu animale de companie în afara sezonului estival.

Condițiile pe care trebuie să le respecți atunci când mergi cu câinele pe plajă. Cum să nu iei amendă

Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoțite de animalele de companie în scop turistic se face numai cu permisiunea operatorilor de plaje, cu condiția ca animalul de companie să fie ținut în zgardă, ham sau lesă.

Dacă nu țineți cont de reguli și de condițiile puse de către operatorii de plajă, atunci veți fi bun de plată.

Constituie contravenție și se sancționează cu o amendă de la 100 la 1000 de lei nerespectarea de către persoane de a-și ține animalul de companie în zgardă sau în ham în perioada în care se află pe plajă în scop turistic.

Mai mult de atât, o altă contravenție, de această dată și mai mare și care se sancționează cu o amendă de la 1000 de lei la 10.000 de lei reprezintă nerespectarea de către turiști a strângerii dejecțiilor produse de către animalele de companie pe litoralul românesc. Fiecare posesor al unui animal de companie trebuie să curețe zona respectivă și să aruncă dejecțiile la gunoi.

Pe durata sezonului estival, singurele animale de companie care au acces pe plajă sunt animalele din dotarea Ministerului Afacerilor Interne, dar și câinii utilitari ce aparțin persoanelor cu dizabilități. Aici nu va fi nevoie de acordul operatorilor de plaje.

Cum îți ajuți animalul în zilele caniculare

Nu doar oamenii simt disconfortul termic cauzat de zilele caniculare, ci și animalele. E important să vă plimbați câinii doar dimineața și seara, în timp ce afară e mai răcoare.

Totodată, tundeți câinii și pisicile care au o blană foarte lungă, căci în afara explicațiilor care spun că acest lucru nu e indicat, prin tunderea blănii animalelor de companie, acestea se vor simți mult mai bine și vor avea mai mult chef de joacă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img