sâmbătă, 18 mai, 2024

Ce este si cum functioneaza stomatologia digitala

Distribuie:

Publicat:

Stomatologia digitala este o imbinare de tehnologii de ultima generatie, care ajuta la stabilirea unor tratamente cat mai precise si eficiente. Practic, tehnicile traditionale sunt inlocuite cu metode digitale.

Stomatologia digitala poate fi folosita in diagnosticarea cariilor si implanturile dentare; proiectarea protezelor de tip CAD / CAM, asistata de calculator; radiografia digitala, intraorala si extraorala, si tomografia computerizata cu fascicul de conuri; ocluzia si analiza dentara si fotografia extraorala si intraorala.

Cu ajutorul stomatologiei digitale, radiografiile sunt realizate cu un nivel mult mai scazut de radiatii, dantura poate deveni perfecta, potrivita fizionomiei fetei, iar reconstructia dentara se poate realiza in mai putin de 24 de ore.

Diagnosticul este stabilit corect si imediat, iar vizitele la stomatolog si orele petrecute in cabinetul stomatologic sunt reduse. Vindecarea zonelor unde s-a intervenit este rapida. Pacientul se simte confortabil, iar durerea este aproape inexistenta. Freza dentara, unealta conventionala, cunoscuta ca o ustensila dureroasa, este inlocuita cu laserul. Citeste si Scrasnesti din dinti si iti inclestezi maxilarele? Se numeste bruxism si poate fi prevenit sau corectat

Cu ajutorul laserelor se pot rezolva majoritatea problemelor dentare, de la boli paradontale si pana la simpla albire a dintilor. Procedurile realizate cu laserul sunt nedureroase, noninvazive si dureaza mult mai putin. Rezultatele estetice sunt senzationale. Iar zambetul pacientului poate fi desenat pe calculator inainte de interventia stomatologica.
ADVERTISING

Care sunt avantajele stomatologiei digitale: Eficienta ridicata privind atat costurile suportate de pacient, cat si timpul interventiei; imbunatatirea preciziei in comparatie cu metodele conventionale. Rezultatele interventiei sunt vizibile imediat.

Principalul dezavantaj al stomatologiei digitale este costul. Adaptarea unor noi tehnologii necesita investitii destul de mari. Un al doilea dezavantaj al noilor tehnologii aparute in stomatologie este incapacitatea de a intelege tehnologia de ultima generatie.

Dr. Florin Lazarescu,
Presedinte ESCD,
Vicepresedinte SSER
Director Asociat Clinica Trident si Unic asociat Smilemed, sursa: ziare.com

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img