Ce greşeli să eviţi când porţi mască

0
32

Utilizarea măştilor de protecţie este una dintre principalele metode prin care putem preveni infecţia cu noul coronavirus. Însă este important să o porţi şi corespunzător pentru a te proteja atât de tine, cât şi pe cei din jur.

De voie, de nevoie, în ultimii 2 ani măştile de protecţie au devenit parte din accesoriile noastre zilnice. Le purtăm la interior, la exterior, la muncă din dorinţa de a ne proteja atât pe noi, cât şi pe cei din jur. Însă, din grabă, neatenţie sau pur şi simplu pentru că nu ştim, putem face greşeli care să compromită rolul măştilor.

Alegi măşti închise la culoare

Motivul estetic ar trebui să fie ultimul luat în calcul atunci când alegem masca. Cele negre au tendinţa să absorbe mai multă lumină şi să se încălzească mai repede, ceea ce favorizează înmulţirea bacteriilor. Alege în schimb măşti deschise la culoare, cum ar fi bej, bleu sau roz.

Nu te speli pe mâini

Mâinile sunt una dintre cele mai importante surse de transmitere a virusurilor. Atingem mânerele, barele de susţinere, banii sau cumpărăturile. Toate acestea, la rândul lor, au fost atinse de alte persoane. Apoi ducem mâna la mască fie pentru a o fixa mai bine, fie pentru a o pune sau chiar da jos. Şi astfel riscul de transmitere a virusurilor creşte, chiar şi atunci când punem o mască nouă. Recomandat este să te dezinfectezi pe mâini înainte să atingi masca sau, şi mai bine, să te speli cu apă şi săpun.

Nu o porţi corect

Principalele puncte de acces în organism ale virusului SARS-CoV-2, şi nu numai, sunt gura, nasul şi ochii, dacă te freci la ochi cu mâinile murdare. Te poţi proteja prin purtarea corectă a măştii. Aceasta trebuie să acopere nasul şi gura, împiedicând astfel inhalarea particulelor ce conţin virusuri sau bacterii.

Îţi atingi faţa

Fie pentru a aranja masca sau pentru a da o şuviţă de păr de pe faţă, avem obiceiul involuntar de a ne atinge faţa pe parcursul zilei. Însă degetele pot purta nenumăraţi germeni şi virusuri, care contaminează masca şi, bineînţeles, ajung cu uşurinţă în zona gurii sau a nasului, crescând riscul de infectare. Dacă simţi nevoia să atingi faţa, trebuie să dezinfectezi mai întâi mâinile, dai masca jos, trăgând de elasticile laterale, şi apoi te dezinfectezi din nou înainte să o aşezi din nou pe faţă.

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.