duminică, 19 mai, 2024

Ce pensie avea Petrica Mitu Stoian! Cat incasa lunar de la stat

Distribuie:

Publicat:

Interpretul de muzica populara Petrica Mitu Stoian a pierdut lupta cu viata, sambata, la 61 de ani! Dupa o lunga perioada in care a activat in Ansamblul Folcloric Maria Tanase din Craiova si Ansamblul Doina Gorjului, artistul s-a pensionat si primea lunar bani de la stat!

Petrica Mitu Stoian nu a reusit sa se bucure prea mult de pensie! In vara acestui an, artistul a primit decizia de a se pensiona. Indragitul cantaret isi dorea sa aiba mai mult timp pentru el, sa calatoreasca si sa se bucure de viata, dar, din pacate, nu a avut ragaz.

Din cauza pandemiei, salatiul lui Petrica Mitu Stoian a fost taiat cu 25 %, dupa ce primaria nu ar mai fi avut buget sa sustina Ansamblul Folcloric Maria Tanase din Craiova. Inainte ca venitul sa ii scada, cantaretul avea un salariu de 6500 de lei, plus sporuri. In plus, Petrica Mitu Stoian facea parte din Ansamblul Doina Gorjului de mai bine de zece ani.

Interpretul incasa sporuri de 700 de lei, dar si vouchere de vacanta. Dupa ce primaria a anuntat ca nu ar dispune de bani sa sutina Ansamblul, Petrica Mitu Stoian s-a pensionat la 61 de ani, in aceasta vara. Artistul primea o pensie lunara de 2000 de lei.

 

”Nu mai suport, sincer… Asta e o umilință. Până la urmă, eu nu sunt oricine, nu sunt de pe drum. Am făcut și eu carte, o școală, am făcut pregătire, am făcut culegeri, am umblat ani de zile peste tot să fiu un nume și să strâng lucrurile frumoase ale românilor, tradiția. Totul până la umilință. Eu îi înțeleg și pe oamenii ăștia care ne conduc dar, fraților, aveți grijă și de noi. Nici nu știu dacă mai există ministru al culturii, n-a ieșit să zică ceva… Ce facem cu ăia care lălăie?”, a mărturisit Petrică Mîțu Stoian într-un interviu acordat jurnalistei Adriana Bahmuțeanu.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img